BIO

2. března 2009 v 20:59 | Míša |  Kulinářská zákoutí
Ne, nebojte se. Nehodlám se zde sáhodlouze rozpovídat o tom, jak je BIO zdravé (a drahé) a jak tím šetříme nejen přírodu, ale i své zdraví (nebo bych spíš měla napsat nejen své zdraví, ale i přírodu?). Tohle všichni jistě dobře víte a někdo si třeba i BIO kupuje. I já sem tam neodolám a ze zvědavosti si nějaký BIO výrobek koupím, abych otestovala, jestli to za to opravu stojí. A tak jsem nedávno měla konečně i BIObanán! Už delší dobu jsem si ho chtěla koupit (poté, co jsem se v jednom článku dočetla, jak rozdílně takový banán chutná. Autor článku byl takovýmto banánem velmi příjemně překvapen.), ale tentokrát se mi dostal do košíku omylem - no ležel hned vedle neBIO!! Ale pokladní mi ho odpustila (asi abych nezdržovala).

Takže mohu konečně hodnotit!! No povím vám!! Takový BIObanán chutná … no prostě, … zkrátka … jako normální obyčejný banán :-D. Nebyl ani sladší, ani žlutější, …, ale ani nevypadal a nechutnal o nic hůř než průměrný dovezený banán. No dobře - asi v sobě neměl tolik pesticidů, jako normální banány. Na druhou stranu v sobě mohl klidně mít nějaké mikroskopické klíčky bakterií, proti kterým ony pesticidy právě bojují.

A tak už pro příště vím, že si s klidným svědomým mohu koupit normální nebiobanán :-).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Dadulka Dadulka | Web | 3. března 2009 v 17:35 | Reagovat

Já na Madeiře jedla banány přímo utržené a hezky dozrálé na sluníčku a to se s tou nazelenalou věcí tady v obchodech nedá srovnat... mňam! dokonce i jinak vypadají, jsou kratší a tlustší, ale výborné, akorát se nedoážejí (asi už by byly hnědé)

2 Marie Marie | 21. července 2009 v 17:10 | Reagovat

Chtěla bych jenom upozornit na to, že opravdové Bio není jen "chut a bakterie", ale znamená také férové ceny a zdravé podminky životu pro pěstitele a rolníky, bez jedů...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama